» مطالب » تازه‌ها و رخدادها » نکوداشت مقام علمی دکتر محمد حسین پاپلی یزدی
تازه‌ها و رخدادها

نکوداشت مقام علمی دکتر محمد حسین پاپلی یزدی

شهریور 3, 1402 4072

آیین نکوداشت مشاهیر تعاون و یاریگری

نکوداشت مقام علمی دکتر محمد حسین پاپلی یزدی
زمان: شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۲ – ساعت ۱۷
مکان: تهران – خانه اندیشمندان علوم انسانی

پوستر نکوداشت مقام علمی دکتر محمد حسین پاپلی یزدی

 

قسمتی از یادداشت دکتر نعمت الله فاضلی درباره دکتر پاپلی یزدی:

راز بزرگی شازده حمام
نعمت الله فاضلی

استاد محمدحسین پاپلی یزدی، خالق مجموعه شش جلدی شازده حمام از برجسته ترین، اثرگذارترین و درخشان ترین چهره های بزرگ علمی ایران معاصر است.

در سال ۱۹۹۶ یکی از ده عضو کمیته مرکزی جغرافیای فرهنگی انجمن جغرافیدانان جهان شد و این عضویت بارها تکرار شده و تداوم یافت. در ۲۰۰۵ نیز عضو سازمان هواشناسی جهانی شد.

او تنها ایرانی است که تاکنون دکترای دولتی (اتا) جغرافیا از دانشگاه های فرانسه گرفته است. رساله دکتری اش جایزه ژان مورو، جامعه جغرافیای فرانسه را دریافت کرد. این رساله با عنوان کوچ نشینان شمال خراسان در سال ۱۳۷۱ ترجمه و برنده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد.

انبوهی از کتاب ها و مقالات نوشته و در دانشگاه سوربن و دانشگاه های ژاپن و دیگر کشورها تدریس نموده است. او تنها ایرانی است که صرفا به دلیل شایستگی علمی و اخلاقی با مدرک لیسانس به عنوان عضو هیات علمی استخدام شده است. در سال ۱۳۵۰ دکتر لطف الله مفخم پایان طی نامه ای از وزارت علوم می خواهد که به دلیل منحصربفرد بود ویژگی های علمی و اخلاقی پاپلی یزدی، او را هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد کنند. وزارت علوم طی نامه ای به نخست وزیر وقت، موافقت دولت با این درخواست را اعلام می کند.

پاپلی یزدی فقط دانشمند بزرگی نیست، او داستان نویس و نویسنده ای توانا و برجسته است. مجموعه شش جلدی شازده حمام مشهورترین اثر ادبی اوست که بخش هایی از آن تاکنون به انگلیسی و کردی هم ترجمه شده اند. برخی جلدهای آن به چاپ پنجاهم رسیده است.

پاپلی آثار داستانی دیگر هم دارد که خواندنی ماندنی اند. رمان مذهب عشق یکی از آنهاست. همچنین پاپلی یزدی کنشگر مدنی برجسته ای است و از رهبران مدنی بزرگ امروز ماست. اولین فصلنامه جغرافیایی معتبر غیردولتی و مدنی ایران را در ۱۳۶۵ تاسیس و تاکنون منتشر کرده است. چندین نهاد و بنیاد علمی و اجتماعی تاسیس و مدیریت کرده است. از جمله انتشارات پاپلی، بنیاد فرهنگ و تمدن کاوشگران میراث شرق.

آنچه گفتم هنوز بخشی از خدمات و توانایی های پاپلی یزدی است. شرح کامل آن، دفتری بزرگ می طلبد. در کتاب “جشن نامه” او که به مناسبت بازنشستگی در ۱۳۸۹ منتشر شد، استاد محمدحسن گنجی، پدر جغرافیای علمی ایران، در مقاله مفصل درباره پاپلی یزدی می نویسد:

“در نظر دارم او را به عنوان یک دانشمند، یک معلم، یک پژوهشگر، یک مدیر، یک جغرافیدان، یک نویسنده و بالاخره یک فرد روشنفکر در جامعه معرفی کنم.” گنجی تک تک این ویژگی های پاپلی واقع بینانه توضیح می دهد. من و همه دوستان نزدیک پاپلی یزدی هم درستی تام و تمام روایت گنجی را تایید می کنیم.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
سردبیر پنداشت

سردبیر پنداشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت