» مطالب » گیشه » معرفی کتاب: سن و سال فرصت
گیشه

معرفی کتاب: سن و سال فرصت

آبان 19, 1401 زمان مطالعه: ۲ دقیقه 200194

معرفی کتاب «سن و سال فرصت: درس‌هایی از دانش جدید »دوران نوجوانی

نام کتاب: سن و سال فرصت: درس‌هایی از دانش جدید دوران نوجوانی
Age of Opportunity: Lessons from the New Science of Adolescence
نویسنده: دکتر لورنس اشتاینبرگ Laurence Steinberg
سال انتشار: 2014

سن و سال فرصت، کتابی است که به تازگی در مورد آخرین یافته‌های علوم عصب‌شناختی و روان‌شناسی در حوزه نوجوانی منتشر شده است. دکتر لورنس اشتاینبرگ، نویسنده کتاب، روان‌شناسی است که در حیطه رشد نوجوانی تخصص دارد فعالیت‌های تخصصی و اجتماعی او در بالاترین سطوح تصمیم‌گیری و قانون‌گذاری در امریکا موثر بوده و او یکی از کارشناسانی بود که در لغو حکم اعدام مجرمانی که در دوران نوجوانی مرتکب اعمال خشونت‌آمیز شده‌اند تاثیرگذار بوده است. او در مورد اهمیت و ضرورت انتشار این کتاب ابراز می‌دارد که در دهه گذشته، یافته‌های علوم اعصاب و روان در حوزه روان‌شناسی پیشرفت‌های بسیاری داشته و این یافته‌های علمی، نگرش ما را به خصوصیات این مرحله از رشد تغییر داده است لذا انتشار این کتاب و سایر آثاری که مبتنی بر دانش به‌روز شده و جدید هستند، می‌توانند نه تنها راهنمایی برای والدین باشند بلکه در نظام آموزشی نیز تغییراتی را در دبیرستان‌ها ایجاد نمایند.

مهم‌ترین تاکید این کتاب براین یافته‌ی عصب‌شناختی است که مغز انسان تا حدود 20 سالگی قدرت انعطاف‌پذیری و رشد خود را حفظ می‌کند. بنابراین دوران نوجوانی یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین مراحل رشد مغز در انسان است که تاثیرات مهمی را بر زندگی بزرگسالی او باقی می‌گذارد. از آنجایی که مغز قابلیت انعطاف، یادگیری و رشد خود را در این سنین همچنان حفظ کرده است، برنامه‌ریزی صحیح برای کمک به نوجوانان برای عبور از مراحل حساس بلوغ جسمی، عاطفی و اجتماعی نقش مهمی بر چگونگی زندگی او در بزرگسالی خواهد داشت.

این کتاب از ده فصل تشکیل شده است. در فصول مختلف کتاب، مباحث مهمی همچون نوع تفکر نوجوان، انعطاف‌پذیری مغز و یادگیری، بحران بلوغ جسمی-عاطفی- اجتماعی، اهمیت انضباط شخصی، تغییرات هورمونی و عصبی در بدن نوجوانان، رفتار‌های پر خطر نوجوانان، راهنمای والدین و راهکارهای آموزشی در مدارس، مورد بحث و بررسی قرار گفته است.

 

منبع: آموزمگ: معرفی کتاب: سن و سال فرصت

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
سردبیر پنداشت

سردبیر پنداشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت